dijous, 3 de maig del 2012

Projecte de millora de l'escoleta: el pati


Ara que hem entregat el primer treball del Pràcticum ja ens podem dedicar exlusivament al projecte de millora del centre. En el nostre cas, estem preparant un projecte sobre el pati. 

La veritat és que el pati del centre no està malament, però potser hi manquen una sèrie d'elements que intentarem anar introduint al llarg del darrer trimestre per intentar que sigui un espai complet en quan a estímuls i joc.

A més, ens hem posat d'acord amb l'altra companya de pràctiques que hi ha al centre, na Imma, que ve del mòdul. Ella encara no ha fet les primeres entregues i va una mica més atabalada, però li hem dit que no es preocupi, que ja anirem fent.

Els matins, de 8 a 9 tenim una hora lliure per dedicar-la a preparar feinetes de la universitat. Ens juntem les tres en una aula i cerquem recursos i propostes que ens agradaria afegir al projecte de millora. Per ara, tenim pensat preparar alguns materials sensorials, com ara mòbils als arbres realitzats amb objectes reciclats. Ja hem fet les primeres proves i n'estem molt orgulloses.

Així mateix, també volem que el pati sigui un lloc important per al desenvolupament del joc simbòlic. Tot i que hi ha una caseta de plàstic, pensem que és molt petita per a tots els nens i nenes de l'escoleta i que, a més, les activitats que s'hi poden realitzar són molt limitades, per tant, volem crear un espai amb una tauleta i unes cadiretes fetes amb troncs d'arbres perquè els infants puguin seure's, jugar a cambrers, esmorzar, etc. 
També volem fer uns laberints amb rodes de tractor, mig enterrades a l'arener o bé, disposades de manera que hi puguin saltar per sobre.

També hem pensat crear un laberint amb jardineres i plantes fortes, que aguantin el pas de les estacions. El pati només té gespa, així que ens agradaria donar-li una mica de color. La directora ens va dir que d'hort no en volien perquè després ningú se'n volia fer càrrec, però en canvi, sí que ens deixen comprar testos i plantar flors. 

Na Imma, que treballa de vegades amb la companyia de Foc i Fum, ens ha dit que els demanarà una tela elàstica per penjar dels arbres com si fos una hamaca o bé perquè s'hi puguin penjar. És flexible i apta per a ús infantil, així que és una proposta molt original perquè els infants puguin realitzar jocs psicomotrius com els balanceig i el jocs d'amagar-se, etc.

Així mateix, la directora del centre ens va dir que es podien posar diners per a aquest, projecte. No gaires. Tampoc tenim gaire en compte això perquè prou justos van de pressupost, així que intentarem fer-ho tot amb material reciclable. 

Hem trobat moltes propostes en llibres editats per Guix i en algunes revistes d'Infància, així que sembla que es comença a perfilar tot una mica. Ara ens toca posa'ns-hi de valent, que cada cop queda menys temps...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada